Nualchan Playroom 1

Nualchan Residence – Playroom Addition

Architecture

One of our clients who had recently bought a townhouse in Bangkok asked us to design a built a family room and a play area for their children.  They also requested that the new living unit consist of a sleeping quarter for their house keeper.

Even though, the property itself is larger than a typical townhouse set-up for Bangkok, the side yard is still rather small.  We still wanted the family to have a small garden for some planting and a space for a big tree for shading the entire house.   We had a desire to make the foot print of the addition as compact as possible.  So the solution of to stack up some of the programs on top of one another.

To answer their needs, we created a double height family room with a play loft over looking the main space.  While the sleeping quarter for the house keeper sits below the play loft, with its own entrance for privacy.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s